MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 10
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90...
fot. Pixabay/zdjęcie ilustracyjne

Takie są najlepsze desery na ciepło. Zobacz TOP przepisy na jesień i zimę, z czekoladą lub owocami - proste i szybkie

Jabłka pod kruszonką

Składniki: 1 kg jabłek, 100 g zimnego masła, 140 g mąki, 90 g cukru pudru, 1 łyżeczka cynamonu
Wykonanie: masło kroimy na kawałki, zagniatamy z cukrem i mąką do uzyskania konsystencji kruszonki. Wkładamy do lodówki. Obrane jabłka kroimy na kawałki, układamy w kokilkach do zapiekania lub naczyniu żaroodpornym. Posypujemy cynamonem oraz kruszonką. Zapiekamy w 180 stopniach około 13-15 minut. Można podać z lodami waniliowymi.

Zobacz również

W jakim składzie Lechia zagra w meczu z Arką? Czy wróci już Bobcek?

W jakim składzie Lechia zagra w meczu z Arką? Czy wróci już Bobcek?

Krwawe starcie w Pionkach zakończone triumfem Kuździenia [ZDJĘCIA]

Krwawe starcie w Pionkach zakończone triumfem Kuździenia [ZDJĘCIA]

Polecamy

Terminarz i obsada meczów 3, 4 i 5 ligi kujawsko-pomorskiej [18-19 maja 2024]

Terminarz i obsada meczów 3, 4 i 5 ligi kujawsko-pomorskiej [18-19 maja 2024]

Dwaj bracia ukrywający się przed "odsiadką" zostali ujęci przez toruńską policję

Dwaj bracia ukrywający się przed "odsiadką" zostali ujęci przez toruńską policję

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii

Od owoców puchną ci usta? Sprawdź, czy to nie jest ten specyficzny rodzaj alergii