W słodkim pojedynku mógł wziąć udział każdy, kto upiekł babę, babkę lub babeczkę według domowego przepisu, wykluczeni byli tylko zawodowi cukiernicy.
Oceny babek dokonała komisja konkursowa. Liczył się smak, dekoracja wypieku, oryginalność i pomysłowość.
Było naprawdę słodko, szczególnie laureatom.
Jury w składzie: Aleksandra Malczyk – dyrektor ARTerii - przewodnicząca komisji, Lidia Szary – Ekspert Śląskich Smaków,
Bronisława Porembska – Przedstawicielka Koła Gospodyń Wiejskich, Barbara Skurczak – Przedstawicielka Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych, przyznało następujące nagrody:
I miejsce za babkę marchewkową otrzymał Piotr Jaworski (59 pkt.)
II miejsce za babkę z masą marcepanową otrzymała Urszula Szuchaja (58 pkt.)
III miejsce za babkę makową w polewie miętowej otrzymała Katarzyna Piwowarczyk (57 p
kt.)
Wyróżnienia otrzymały Panie Magdalena Owczarek oraz Marlena Spyra
Nagroda publiczności otrzymała Klaudia Gabor
Kolejny konkurs dopiero za rok!
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?